L’Illa Diagonal és un dels centres comercials i edifici d’oficines de referència a Barcelona, per nombre de visitants, arquitectura i per ubicació, amb una superfície destinada a activitat comercial de 35000m2 en tres plantes i 48000m2 dedicats a oficines.

En un espai d’aquestes característiques, i amb l’altíssim volum de visitants anuals que comporta la seva activitat, Tesla Industrial s’ha convertit en un partner essencial amb l’execució de dos projectes que s’han tancat en diferents fases durant l’any 2017.

Avui volem donar-te a conèixer un d’ells, la instal·lació de tota la xarxa de fibra òptica per distribuir l’accés a Internet de diferents operadores a tots els locals comercials de L’Illa, és a dir, 176 botigues.

Infraestructura de xarxa Illa Diagonal per Tesla Industrial

 

Per aconseguir-ho s’ha distribuït el cablejat de fibra òptica pels set mòduls que componen el complex comercial, una infraestructura complexa que parteix de dos nous racks instal·lats per Tesla Industrial a la zona de soterranis – un per a companyies que proveeixen serveis d’accés a internet (Vodafone, Orange i Movistar en aquest moment) i l’altre per al propi centre – passant per soterranis, baixants i diferents àrees del centre comercial fins als racks intermedis en cada mòdul que permeten a cada local comercial connectar-se a la xarxa amb un cost molt més reduït donada la proximitat d’aquests racks intermedis al punt de connexió final.

Finalment,Tesla Industrial ha desplegat tot el sistema de cablejat que suporta la connexió WiFi publica del centre comercial i que dóna servei gratuït als seus milers de visitants recurrents.

Amb això, Tesla Industrial ha dissenyat i executat a l’Illa Diagonal un projecte global d’accés a la xarxa complex, amb requisits específics poc comuns i que dóna servei fiable a milers d’usuaris.