Tesla Industrial es va fundar a la ciutat de Terrassa en 1986, just 130 anys després del naixement de l’inventor, enginyer mecànic, elèctric i físic que va donar nom a l’empresa.
Nikola Tesla va néixer en 1856 i amb 29 anys es va embarcar cap a EUA on es va associar amb Edison encara que posteriorment s’enemistessin, donant lloc a múltiples anècdotes i històries sobre la seva personalitat i relació. Malgrat tot, a Estats Units va desenvolupar els millors anys de la seva carrera com a descobridor i inventor.

Tesla va destacar pels seus estudis i descobriments en relació al corrent altern enfront de la contínua que defensava Edison, així com a l’ús de corrents d’alta tensió i alta freqüència amb finalitats terapèutiques, un ús que segueix sent vigent. Més enllà, va aportar altres invents relacionats amb la telegrafia i la telefonia i els seus treballs van servir de base per a innovacions en matèries posteriors tan importants com la robòtica, el radar, les ciències de la computació i molts altres.

El seu treball teòric i les seves patents i aplicacions van ajudar a asseure les bases de l’aprofitament modern de l’energia elèctrica gràcies al corrent altern. Actualment, gairebé la totalitat del consum elèctric mundial procedeix de corrent altern trifàsic, el sistema que en el seu moment va defensar Tesla com el més adequat per aprofitar l’energia.

Tesla va destacar per la seva constància, la seva innovació i per trobar solucions a problemes coneguts, a més de per la seva incansable cerca de millors solucions a processos i tècniques que ja es creien plenament resoltes i establertes. El seu nom va quedar immortalitzat en 1960 en nomenar la unitat de mesura del camp magnètic.

Aquesta cerca de la millora contínua, de trobar la millor solució sense acomodar-se en el ja conegut va inspirar també la fundació i el recorregut històric de l’empresa que avui cridem Tesla Industrial a Terrassa, una forma de treballar que porta acompanyant-nos 30 anys i que volem posar al servei del teu projecte.

 

Parlem?